Opleidingen

Kappers College Limburg is een begrip op het gebied van kappers opleidingen.

Waarom MBO 3 Haarstylist Allround?

Combinatie Heren & Damesvak
In 2,5 jaar tijd 2 vakdiploma’s!
De kapsalon aan school dus veel praktijk
Keuzevakken Image Styling – Klant contact en verkoop – Oriëntatie op Ondernemerschap
Recht op studiefinanciering en ov-kaart

MBO 3 Haarstylist Allround

Duur opleiding: 2 jaar of 2,5 jaar

Niveau: vanaf niveau VMBO of in overleg

Kosten: v.a.€ 10720,- all in!

Startdatum: september

Meer info

Waar staat Kappers College Limburg voor?

Onze particuliere opleiding staat voor het opleiden tot een kwalitatief goede Haarstylist. We proberen positief en respectvol met elkaar om te gaan en vanuit deze gedachte onze missie te bereiken. Wij zijn een kleinschalige kappersschool met veel individuele aandacht. Onze focus ligt op jou! 

“Het kappersvak is geknipt voor jou!”

Kappers College Limburg is door het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap geregistreerd bij het centraal register beroepsopleidingen (CREBO), daarom hebben de leerlingen de zekerheid dat ze deelnemen aan een kwalitatief goede opleiding. Wij zijn een branche erkende opleiding waardoor de student het recht op studiefinanciering en een OV jaarkaart heeft.

Wat onze studenten over ons zeggenVeelgestelde vragen

De opleiding is kleinschalig dus veel individuele aandacht. Hierdoor geven we jou de aandacht die je verdient! Als het nodig is bieden we je ook extra ondersteuning en aandacht. Alle lessen vinden klassikaal plaats, dus ook de praktijklessen. We garanderen dat er geen lesuitval is. Jij krijgt les van professionele docenten met passie voor het kappersvak. Ook ligt de school direct tegenover het bus- treinstation in Sittard!

Het hebben van genoeg motivatie om te gaan werken aan een creatief en boeiend vak is in principe genoeg om aan de opleiding te beginnen. Echter is het natuurlijk van voordeel als de vooropleiding met een diploma is afgerond. In een persoonlijk gesprek kunnen wij jou adviseren welke opleiding het beste aansluit bij jouw niveau en wensen.

De gekozen onderwijsvorm, is te kenmerken als uitermate praktijkgericht. De theoretische kennis wordt verkregen door de verweving zoals die in de praktijk gebeurt (90% praktijk en 10 % theorie). Je bent 4 dagen van 09.00 uur tot 17.00 uur op school aanwezig en op 1 dag loop je stage in een erkend leerbedrijf( Stageplek vinden | SBB (s-bb.nl) )

Voor het volgen van de praktijk-theorielessen is een laptop noodzakelijk.

Je start, na ontvangst van alle materialen(die jou eigendom zijn), met je klas in het praktijklokaal. Daar ga je op het oefenhoofd aan de slag met scheidingen trekken en afdelingen maken. Als je dit goed onder de knie hebt start je met het knippen, één lengte lijn knippen, gelijke lengten knippen, toenemende lengten knippen, gradatie knippen. Het oefenen van wastechnieken, watergolf en permanent indraaien, rollen föhnen en uitgroei inzetten.

Na 2-3 maanden ga je rustig aan de slag in de salon aan school waarbij alle behandelingen die de klant wenst voorkomen zoals:

Knippen dame, föhnen en stylen, tijdelijk omvormen (krultang-styltang-watergolf), blijvend omvormen(permanenten), kleuren en ontkleuren, folies zetten, lang haar(opsteken-vlechten), knippen heer en Slagleggen en boucleren. Deze opdrachten worden afgetekend in het praktijkwerkboek salon.

Opdrachten uitvoeren en laten aftekenen uit het praktijkwerkboek voor oefenhoofd en opdrachten van theorie en de online leeromgeving LAB (Pivot Point).

Ook heb je mogelijkheid om te kiezen uit keuzevakken zoals Image Styling, Klant contact en verkoop en Oriëntatie op ondernemerschap.

Door onze lesdagen met veel praktijkervaring en je hebt je diploma behaald ben je al goed voorbereid om te gaan werken. Vaak kunnen studenten van KCL blijven werken op hun stageplaats of vinden snel een baan doordat salons contact met KCL opnemen om goede werknemers te vinden.

 Je kunt ook verder studeren naar een MBO4 Salonmanager dame of heer.

Tarieven

Het Kappers College Limburg is een particuliere opleiding. Kwaliteit en praktijk en persoonlijke aandacht zijn voor ons de belangrijkste uitgangspunten. Anders dan in het reguliere onderwijs, bekostigd door de overheid, is het lesaanbod anders en daarom liggen de kosten gemiddeld hoger.

Bij Kappers College Limburg staat tegenover dat je verzekerd bent van een opleiding met kwaliteit. Lesuitval komt tijdens je opleiding niet voor. Je zit minder lang op school en je kan eerder beginnen met werken. Salons hebben graag studenten van KCL omdat ze als veel praktijkervaring hebben opgedaan en gelijk goed kunnen meewerken.

De kosten voor de 2-jarige opleiding bedraagt € 10720,-. Dit is inclusief materialenpakket kapper(eigendom), licenties voor online lesboeken en leeromgeving  licenties voor online Nederlands en rekenen (2F). Het lesgeld is exclusief examengeld.

De kosten zijn als volgt te voldoen:

Inschrijfgeld € 175,- te voldoen bij inschrijving

Entreegeld € 2985,- te voldoen in 3 termijnen van € 995,- of in overleg met I. Prevos

Lesgeld € 7560,- het lesgeld kan in 24-maandelijkse termijnen van € 315,- betaald worden.

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met 046-4513449Meer informatie

Contactgegevens

Kappers College Limburg
Stationsplein 10
6131AT Sittard
046 - 451 34 49
info@kapperscollegelimburg.nl
www.kapperscollegelimburg.nl

Openingstijden Salon

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:         09.00 uur tot 16.15 uur
Woensdag:     09.00 uur tot 16.15 uur
Donderdag:    09.00 uur tot 16.15 uur
Vrijdag:         09.00 uur tot 16.15 uur
Zaterdag & Zondag: Gesloten