Opleidingen

Kappers College Limburg is een begrip op het gebied van kappers opleidingen.

LET OP

Beste Klanten, KCL moet, om drukte te voorkomen, ook op afspraak gaan werken. Vanaf dinsdag 6 oktober 2020 starten wij weer om 09.00 uur!
HET DRAGEN VAN EEN MONDKAPJE IS BIJ KCL VERPLICHT.
Voor afspraken te maken kunt u ons bereiken op telnr. 046-4513449.

Alvast bedankt voor uw begrip,
Team KCL.

De opleiding

Waar staat Kappers College Limburg voor?
Onze opleiding staat voor het opleiden tot een kwalitatief goede kapper. We proberen positief en respectvol met elkaar om te gaan en vanuit deze gedachte onze missie te bereiken. Wij zijn een kleinschalige kappersschool met veel individuele aandacht. Onze focus ligt op jou! 

“Het kappersvak is geknipt voor jou!”
Kappers College Limburg is door het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap geregistreerd bij het centraal register beroepsopleidingen (CREBO), daarom hebben de leerlingen de zekerheid dat ze deelnemen aan een kwalitatief goede opleiding. Wij zijn een branche erkende opleiding waardoor de student het recht op studiefinanciering en een OV jaarkaart heeft.

Het onderwijs

De gekozen onderwijsvorm, is te kenmerken als uitermate praktijkgericht. De theoretische kennis wordt verkregen door de verweving zoals die in de praktijk gebeurd. Door deze situatie te creëren betekent theorie niet ver weg , maar juist zeer dicht bij.

Voor het volgen van de theorielessen is een laptop noodzakelijk.

Competentie-(branche)gericht onderwijs (cgo)(bgo) is onderwijs dat leerlingen in staat stelt om de vereiste kennis , vaardigheden en een beroepshouding te verkrijgen. Dit betekent dat zij leren functioneren in een beroepsgerichte situatie. Per mbo-opleiding is een kwalificatiedossier opgesteld waarin is opgenomen aan welke eisen een leerling moet voldoen om een diploma te behalen. Alle kwalificatiedossiers samen, opgesteld door het onderwijs en bedrijfsleven, vormen de competentie-(branche)gerichte kwalificatiestructuur. Deze structuur geeft het kader voor het competentie-(branche)gericht onderwijs.

Wij streven naar:

  • openheid
  • respect voor elkaar
  • goede inzet van iedereen
  • orde en regelmaat
  • ruimte en aandacht voor iedereen

De vooropleiding

Het hebben van genoeg motivatie om te gaan werken aan een creatief en boeiend vak is in principe genoeg om aan de opleiding te beginnen. Echter is het natuurlijk van voordeel als de vooropleiding met een diploma is afgerond.

Open Dag

I.v.m. de corona maatregelen zijn er geen opendagen gepland. U kunt voor meer informatie telefonisch een afspraak maken op tel.nr 046-4513449

Curve-O

Vanaf 1 september 2017 is KCL-Kappers College Limburg als eerste kappersopleiding in Nederland een unieke samenwerking aangegaan met Curve-O.

Curve-O levert door Ludovic Beckers ontworpen kapperstools (kammen, scharen, borstels). Deze scharen en kammen zijn ergonomisch gevormd waardoor werken met deze materialen een optimale en comfortabele werkhouding geven.

Ludovic Beckers is een internationale kappersgoeroe, bekend in Belgie, Nederland, Frankrijk, Italie en Duitsland maar ook in Amerika. Hij heeft in Maaseik zijn eigen kapsalon en is tevens verantwoordelijk voor trainingen wereldwijd.

Wij als team van KCL zijn zeer enthousiast over deze samenwerking. We hebben in het verleden al regelmatig trainingen gevolgd en zullen dit in de toekomst blijven doen om zo onze leerlingen te kunnen blijven inspireren en motiveren.

Contactgegevens

Kappers College Limburg
Stationsplein 10
6131AT Sittard
046 - 451 34 49
info@kapperscollegelimburg.nl
www.kapperscollegelimburg.nl

Openingstijden Salon

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:         09.00 uur tot 16.15 uur
Woensdag:     09.00 uur tot 16.15 uur
Donderdag:    09.00 uur tot 16.15 uur
Vrijdag:         09.00 uur tot 16.15 uur
Zaterdag & Zondag: Gesloten